Alles over pigment verwijderen

Alles over pigment verwijderen

Pigment verwijderen

Pigmentvlekjes hebben we allemaal. Naarmate we ouder worden kunnen we hier meer last van krijgen, maar ook door invloeden van buitenaf zoals zonneschade kunnen pigmentvlekjes ontstaan. Deze kunnen wij goed verwijderen, zowel op het gezicht als op het lichaam. 

Welk type pigment?

Voordat we kunnen gaan behandelen is het belangrijk om te weten om welk type pigment het gaat. Wist je dat er twee soorten pigment zijn? Epidermaal pigment zit relatief oppervlakkig in de huid (de epidermis), waardoor het een licht geelbruine kleur heeft. Je kunt dit makkelijk testen door de huid te ‘stretchen’ (als het ware te spreiden). Wanneer het pigment dan meer oplicht en de gezonde egale huid doorschijnt is er sprake van epidermaal pigment. Dermaal pigment bevindt zich dieper in de huid. Het zit in de tweede huidlaag, ook wel de dermis genoemd. Deze pigmentvlekken zijn donkerder van kleur en omdat ze dieper zitten zijn ze ook lastiger weg te krijgen. 

Daarnaast is er ook een kwaadaardig pigment of een pigment dat naar kwaadaardig kan evolueren. Dit soort pigment mag niet met een laser behandeld worden, maar moet chirurgisch worden verwijderd en door een laboratorium worden onderzocht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huidkanker. Wij analyseren uw huid uitgebreid alvorens wij het type pigment kunnen bepalen. 

De behandeling

Wanneer we hebben bepaald om welk pigment het gaat kunnen we overgaan tot de behandeling. Bij een Epidermaal pigment maken we gebruik van onze Yag laser, waarmee het pigment, net zoals bij een tatoeage verwijderen, wordt verpulverd. Bij dit soort pigment zijn we meestal met één behandeling klaar, maar natuurlijk zijn er uitzonderingen waardoor er meer behandelingen nodig kunnen zijn. 

Pigment verwijderen

Wanneer het gaat om Dermaal pigment kiezen we voor dezelfde laser, alleen met een hogere frequentie. Het pigment is immers moeilijker te behandelen omdat het dieper in de huid zit. Er zijn dan ook meer behandelingen nodig om Dermaal pigment te verwijderen.

Downtime en hersteltijd

Na de behandeling is er geen downtime. Je kunt je werkzaamheden meteen weer oppakken. Bij meerdere behandelingen bij Dermaal pigment is er ook geen hersteltijd, omdat het hierbij gaat om een toning, waarbij de huid niet beschadigd wordt. Wanneer een tweede behandeling voor Epidermaal pigment nodig zou zijn dient hier een periode één maand tussen te zitten, om zo de huid te laten herstellen.

Onze nazorg

Na de behandeling ontstaat er op de betreffende plek een wond die lijkt op een brandwond. Deze moet ook als dusdanig worden verzorgd. Belangrijk is om na de behandeling van de wond af te blijven. Na een paar dagen wordt dit een korstje. Krab dit zekere niet open, want dan kunnen littekens ontstaan. Dit valt vanzelf af waarna de huid zichzelf hersteld en de pigmentvlek weg is.

Scroll Up
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?

Met vriendelijke groeten,
Team Derma Huidkliniek