Tatoeages verwijderen met een laser, hoe werkt het?

Tatoeages verwijderen met een laser, hoe werkt het?

tattoo removal

Heb je een tatoeage waar je eigenlijk spijt van hebt of die vroeger leuk was en nu niet meer? Dan kunnen wij jou hiermee helpen. Wij kunnen namelijk met behulp van onze technologie tatoeages weglaseren; de zogeheten Laser Tattoo Removal. Er zijn een aantal dingen om mee rekening te houden waarover wij je graag meer vertellen.

Tatoeages verwijderen

Misschien heb je wel eens gehoord van anderen over het laten verwijderen van tatoeages. Weet dat elke tattoo perfect verwijdert kan worden zonder litteken of een eventueel restant. Goed om meteen mee te beginnen is dat het vaak best wat tijd kost. Het is een intensieve behandeling waarvan er meerdere nodig zijn. Reken op zo’n 5 tot 8 behandelingen voordat het weg is. Door onze ervaring kunnen wij vooraf vaak een goede indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is, maar weet dat dit gedurende het traject kan veranderen. Elke tattoo en elke huid is immers anders.

Gekleurde tatoeage

Enkel zwarte tatoeages zijn over het algemeen makkelijker te verwijderen dan gekleurde varianten. Het verschilt namelijk per kleur hoe makkelijk of moeilijk iets te verwijderen valt. Voor bepaalde kleuren kan dan ook een wat langer traject gelden.

Laser Tattoo Removal

Hoe werkt het?

Door middel van een speciale laser behandelen wij de tatoeage: de Helios785. De inkt van de tattoo wordt verpulverd door de intensiteit van de laser energie. Wanneer de juiste laser gebruikt wordt, wordt enkel de inkt vernietigd en geen ander weefsel. 

Downtime en hersteltijd

Na de behandeling is er geen downtime. Je kunt je werkzaamheden meteen weer oppakken. Goed om te weten is dat er een periode van 2 maanden tussen de behandelingen zit. De huid moet zich namelijk 100% goed kunnen herstellen om de volgende behandeling aan te kunnen. Deze is namelijk zeer intensief, waardoor er wat van huidschade kan ontstaan. Doordat de laser met hitte werkt kan het zijn dat er thermische beschadiging onderhuids optreedt. Denk aan bijvoorbeeld blaren of brandwonden. Het is dan ook heel erg belangrijk om ons nazorg advies op te volgen.

Onze nazorg

Onze nazorg bestaat uit een goed advies in combinatie met Acoustic Wave therapie. Na de behandeling moet je namelijk zeer voorzichtig zijn met de zon. Behandelen in de zomer doen we om die reden dan ook zeker niet, want de behandelde huid mag niet aan de zon worden blootgesteld. De behandelde plek moet je als het ware als een (brand)wond verzorgen. Deze moet ook compleet genezen en hersteld zijn alvorens we een nieuwe behandeling beginnen. 

Tevens geven wij het advies om na de behandelingen veel water te dringen. Een tattoo inktkorrel die door de laser vernietigd wordt, wordt namelijk afgevoerd door ons lymfe-systeem. Door veel water te drinken worden deze afvalstoffen snel uit het lichaam afgevoerd.

Tot slot kunnen wij met behulp van Acoustic Wave therapie zorgen voor een snellere afvoer en een sneller wondherstel. Wij adviseren dan ook zeker om deze combinatie aan behandelingen te volgen om zo een sneller huidherstel na te streven. 

Scroll Up
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Hoe kunnen wij je helpen?

Met vriendelijke groeten,
Team Derma Huidkliniek